Frukostmöte Tryckta 22 september 2016

  Välbesökt och intressant frukostmöte på Tryckta

hemsida1

När hösten började göra sitt intrång i mitten av september kom 110 personer till Frukostmötet på Tryckta i Markaryd. Som vanligt var det ett omväxlande program med information från många skiftande områden.

Tryckta

En rundvandring på Tryckta visade hur en modern produktionsanläggning ser ut. Kunniga och engagerade guider (på bilden Magnus Johansson) tillsammans med förstklassiga maskiner med stor automation och precision i rena och fina lokaler, gav bilden av hur tillverkningsindustrin har förändrats de sista 20-30 åren. VD och ägare Bengt-Ove Johansson, som arbetat på Tryckta sedan 1965 (!) berättade om historiken, kunderna, investeringar och framför allt om framtiden med stor optimism.

hemsida2

hemsida3

VD och ägare Bengt-Ove Johansson, som arbetat på Tryckta sedan 1965 (!) berättade om historiken, kunderna, investeringar och framför allt om framtiden med stor optimism.

Fastighetsbyrån

Efter god förmiddagsfika på grannföretaget Konecranes var det dags för Thomas Dahl som presenterade Fastighetsbyrån, ett fristående franchisetagarföretag som har Markaryd och Älmhult som område. Thomas Dahl berättade om prisutvecklingen på villor, där Markaryd nu ligger på ett snittpris på drygt 700 000 kr. Fastighetsbyrån har stor lokalkännedom och en stor marknadsandel i Markaryd och har all den service som en fastighetsköpare eller säljare förväntar sig.

hemsida 4

Hamiltone Ny delägare i Tillväxt Markaryd är Hamiltone AB ett bygg- och bostadföretag som bl a byggt marklägenheterna Sjöbris och Skogsbris i centrala Markaryd. Ägaren Elijah Hamilton berättade full av framtidstro om företaget ochhemsida5 alla möjligheter.

Skola/Utbildning

En viktig del av Tillväxt Markaryds samarbetsområden är skolan och kommunens nye utbildningschef sedan i våras, Lars-Ola Olsson t.v presenterade sig och organisationen inom Utbildning och Kultur. Lars-Ola har arbetat många år i nordvästra Skåne och tycker att samarbetet mellan skola/näringsliv i Markaryd verkar vara mycket positivt och ser framemot ett givande framtida arbete tillsammans.

hemsida6          

          hemsida7

Joakim Persson, Markaryds skolas nye rektor var inne på samma tema och poängterade Praons betydelse för både elever och arbetsmarknad. Anette Andertoft och Anna Grandén, lärare, arbetar med näringslivsfrågor på grundskolan och är två härliga eldsjälar som brinner för ämnet och sätter Markaryds näringsliv på kartan för många elever. Anders Andersson rektor på KCM redovisar goda resultat i olika riksjämförelser och intagningarna.  

       hemsida8     hemsida9

“c/o Markaryd”

Projektet ”c/o Markaryd” som arbetar med destinationsutveckling av Markaryd har kommit ett ytterligare steg på vägen. Interimstyrelsen informerade om nuläget och bland annat om att rekrytering har påbörjats av Destinationsutvecklare, som blir en nyckelperson i projektet. I styrelsen ingår Christel Fritiofsson, K-G Samuelsson, Bengt-Göran Söderlind och Bengt Germundsson (Lars Fredin var inte närvarande).

 

hemsida10

Kommuninformation

För kommunen lämnade Bengt-Göran Söderlind och Bengt Germundsson information om att Torgny Eriksson är ny arbetsmarknadssamordnare för nyanlända, att Markaryd behåller topp-positionen i Svenskt Näringslivs ranking och att det nu ser ut att kunna bli tågförbindelse med Halmstad i december 2018.

Med det glädjande beskedet avslutade Ulf Bellander frukostmötet, tackade värdföretagen och hälsade alla välkomna till nästa frukostmöte den 1 december 2016.

 

Scroll to Top