Frukostmöte 16 april 2015 hos Hyngarps Frästeknik AB

Tre värdföretag presenterade sina verksamheter. Grundaren Anders Larsson och VD:n Nicholas Ståhl berättade om Hyngarps Frästeknik AB historia sedan 80-talet, produkterna m.m. Ett stort antal deltagare, 119 anmälda vilket är rekord, tog plats i deras nya tillbyggda lagerhall.

IMG_0150 Anders LarssonIMG_0153Nicholas Ståhl

På sitt nystartade företag EKA Audio jobbar Anders Segermalm med b.la inbyggt ljud i hemmiljö. Dessutom arbetar han med appar och testar b.la. med de andra två värdföretagen en tilllämpling. Morgonens goda frallor stod Mathuset och Barbro Lindström för. Hon är van vi olika typer av evenemang och vet att det t.ex. tar 80 min att koka kaffe till de 119 anmälda personerna. Mathusets koncept är hemlagad mat utan tillsatser som säljs både i lösvikt på luncherna och som catering till olika tillställningar.

IMG_0168 IMG_0163 IMG_0156

Efter presentationerna var det rundvandring och visning i Hyngarps produktion.

Höghastighetsjärnväg- vad innebär det?
2,5 timme Stockholm – Malmö, det är restiden på nya höghastighetsjärnvägen, som är en del av det framtidaprojekt som ska utveckla Sveriges järnvägar. På spåren kommer även att gå lokala tåg med lokal stopp. Kommunen och Tillväxt Markaryd AB verkar gemensamt för det så kallade ”Västra alternativet” där spåren från Jönköping går via Värnamo, Ljungby, Markaryd och ner mot Hässleholm. Förlaget presenterades av Bengt Germundsson och Christel Fritiofsson.

IMG_0169 fr ulfBengt Germundsson

Trygg i Markaryd-hur har det gått?
Andreas Andersson och Örjan Edström samt två av deras kollegor, presenterade närpolisarbete i Markaryd. Presentationen illustrerades med en snabb verklig utryckning för två av dem. Det framfördes från företagen att det är mycket bra och viktigt med lokalpolisbemanning på plats som nu och även efter den omorganisation, som nu är aktuell inom polisen.

IMG_0172Örjan Edström och Andreas Andersson

Tillväxt Enkät 2015-vad är viktigast?
Ulf Bellande visade en förhandspresentation av resultatet, vad Tillväxt medlemsföretag tycker är viktigast. Enkäten har genomförts under våren. Den var denna gång digital på Tillväxt hemsida och såväl Christoffer Lindqvist som Malin Adler, som ansvarade för de tekniska bitarna, var nöjda. I resultatet kunde vi se flera områden, som medlemmarna önskade ökat fokus på. I topp ligger sammarbetet, Pågatåg fortsättning till Halmstad och marknadsföring och profilering av företagen och Markaryd. Inflyttningen till Markaryd är större än utflyttningen, befolkningen har under 2013 resp. 2014 ökat med 30-tal invånare per år. Hittills, fram till april, med 62 personer, vilket uppfattas som mycket positivt.

UF Företag – Glasklart
Olivia Fritiofsson presenterade hur det har gått för henne att driva sitt UF företag Glasklart. Det har gått bra och många fönster har blivit putsade i Markaryd. Emma Ekaremål Ung Företagsamhet Kronoberg berättade om deras verksamhet, varför den är så viktigt och vad den kan leda till, ibland till nya företag. Båda fick varma applåder från deltagarna.

 

Som vanligt minglades det och skapades kontakter under god stämning.

Scroll to Top