Frukostmöte 19 september

Frukostmöte med omväxlande program

 5A6DCF1A-7355-48C2-9548-B04C9D45FA4E

Den fina höstmorgonen 19 september hölls frukostmöte på den nyöppnade Rastaanläggningen vid E4:an. Ett fullspäckat program med stor variation bjöds de 125 personerna.

Rasta
Efter cirka 12 års planering och många känslor mellan ”hopp och förtvivlan” invigdes äntligen Rastas fina anläggning med Preems mack, Burger King och Rastas restaurang.
Det var en stolt Mikael Tervaniemi från ägarfamiljen som berättade om företaget och satsningen.
– Vi är mycket stolta över Rasta i Markaryd. Det är vår första nybyggda anläggning på många år och det känns riktigt bra.
Rasta är ett stort företag med 24 serviceanläggningar runtom i landet och har dessutom restauranger och nattklubbar. Omsättningen som närmar sig 1 miljard kr består som kuriosa bl a av försäljning av 220 000 kanelbullar och 100 ton köttbullar!rasta logo
– Vi har haft en fantastisk sommar efter invigningen på Nationaldagen och har trimmat in anläggningen på ett bra sätt, säger Ulf Andersson som är platschef. En del i vår kvalitetsstil är att vi lagar all mat från grunden.

mikael

Askungen Vital AB
Efter Rastas presentation var det mycket spännande att få information om Markarydsföretaget Askungen Vital.

askungen vital

Askungen arbetar med att återföra aska från fjärrvärmeverk till skogen så att kretsloppet blir intakt.
– Det var mina föräldrar som startade företaget 1994 och jag och min fru Karina tog över 2016, berättar Henrik Pedersen.

Askungen har 4 anställda, omsätter ca 14 mkr och har en marknadsandel på mellan 60 – 70% i Sverige.
– Vi har ett antal maskiner och arbetar från Värmland och Närke i norr till Skåne i syd. Hållbarhet och miljötänk är en stor del i vår affärsidé, berättar Karina Pedersen.

pers

Nya företag i Tillväxt Markaryd

Det har tillkommit fyra nya företag i Tillväxt Markaryd; förutom Rasta och Askungen Vital är det redovisningsföretaget CHER och Smålands VVS. smålands vvs

Kommunledningen besöker Tillväxtföretag
Centrala Ledningsgruppen på Markaryds kommun fortsätter med sina besök på Tillväxtföretag.
– Vi har nu varit på sju mycket intressanta företag och fortsätter i höst med ytterligare tre, säger kommunchefen Svante Melander.

Vid förra frukostmötet fick vi höra om den spännande satsningen på ”Musik i Tagaborg” i en lada mitt ute i  Norra Haghultsskogarna.

broström

 

– Vi har haft tre fantastiska och fullsatta föreställningar med världsstjärnor som Håkan Hardenberger, Uppsala kammarsolister (på bilden), Per Tengstrand och Rickard Söderberg, berättar eldsjälen och entreprenören Tobias Broström.

– Vi förbereder nu nästa sommar och kommer också att upplåta lokalen till andra arrangörer och musikstilar.

c/o Markaryd
c/o Markaryd är nu i full gång och verksamhetsledaren Johan Eklund summerar sommaren.
– Vi har haft en välbesökt turistbyrå i Markaryds stationshus med många turister från bland annat Tyskland, Schweiz och Danmark, förutom de svenska.

Hemsidan www.markaryd.com uppdateras ständigt och företag är välkomna att informera om lediga tjänster och mycket annat.
Johan visade också upp en Infopoint på frukostmötet. Det är en digital informationstavla som innehåller det mesta för turister och andra besökare.

Kommunpolis
Hans Sjöberg som är kommunpolis i Markaryd informerade om läget. Han konstaterade att brottsligheten i Markaryd har varit mycket låg under sommaren. En bidragande orsak har säkert varit den ideella organisationen ”Trygg i Markaryd” som bl a gör nattpatrullering.

Skolan
Maria Gustafsson presenterades av Lars-Ola Olsson som ny Stöd och utvecklingschef inom skolorganisationen.
Jörgen Svensson från Tillväxt betonade vikten av att göra Prao till lyckade och meningsfulla perioder och att företagen framför allt ser till att det blir en bra introduktion och avslutning.

Britt-Marie Olsson och Niklas Lindvall är ansvariga för UF-företag och informerade om höstens program.

Ulf Bellander avslutade frukostmötet och tackade alla inblandade för ett äkta och inspirerande frukostmöte.

Scroll to Top