Frukostmöte 24 september 2015 hos OF Ekeri AB

OF Ekeri tillsammans med Inredningslust var dagens värdföretag när 124 deltagare träffades för frukostmöte. Nytt vid detta frukostmöte var att vi drog igång redan kl 07:30 med kaffe och mingel innan mötet började kl 8:00.

 IMG_0200 IMG_0183

Claes Olsson och hans bror Bo är andra generationen som driver OF Ekeri, ett företag deras far Erik startade 1995. De firar 20 år 2015 och visade en film från sitt jubileum som hållits helgen innan. Claes berättade även om företagets historia, vilka leverantörer de samarbetar med och att de har Sveriges största och därmed bästa reservdelslager för de produkter de säljer och hyr ut.

Pernilla Brandt Englund företag har hunnit med mycket sedan hon startade 2012. Vi fick se fantastisk inspirerande före/efter bilder på de projekt hon har gjort. Hon arbetar med allt från stora skol-/nybyggnationsprojekt till mindre homestylings uppdrag. Vi fick lära oss att man inte behöver byta ut allt i en lokal för att få den att kännas nytt och fräscht.Under rundvandringen visade Pernilla upp en del av de produkter och leverantörer hon sammarbetar med.

 IMG_0186

KCM var där med 10 duktiga elever som presenterade sina 6 olika UF-företag. Alla hade inte bestämt namn ännu men håll utskick på sociala medier för där kommer de alla dyka upp inom kort.
1) Cup of smiles UF Tillverkning och försäljning av the
2) Vi Kan Handla UF Tjänster hemkörning matvaror
3) Astrits snabbservice UF Tjänster trädgård
4) Beautiful Bracelet UF Produktion och försäljning armband
5) Humanity UF Design och försäljning av t-shirts
6) Produktion och försäljning av nyckelringar

 IMG_0198

OF Ekeri visade upp sina nya fina lokaler och berättade om släpen de säljer och hyr ut. Omsättningar är på 200 miljoner och de har en flotta på 120 uthyrda enheter, målet är att ha 140 st, vilket de når snart, och hålla sig där. De säljer också ca 3 st nya enheter i månaden.

 IMG_0192

Efter rundvandringen var det dags för Tillväxt möte

På spåret 
Bengt-Göran Söderlind rapporterade kort vad som händer både med pågatåg till Halmstad och Europabanan (höshastighets-järnvägen).

Bostäder – vad säger företagen, som anställer, byggare, mäklare, banker, kommunen
Diskussion kring bostäder, en prioritering enligt enkäten som gjordes tidigare i år, flera olika aktörer (företagen som anställer, husmäklare, kommunen, fastighetsägare, byggare och byggherrar samt banker) deltog och olika aspekter lyftes fram. Kommunen presenterade kartor med byggklara tomter och bygglovs statistik.
– Inflyttningen att öka de senaste 3-4 åren
– Trycket efter lägenheter är högt men knappt något är ledigt
– Det efterfrågas framförallt marklägenheter som i sin tur skulle frigöra villor till försäljning. Viktigt för att ”bostadssnurran” skall fungera.
– Tillgången på nybyggda bostäder och hus till försäljning är begränsad.
Det finns framtidstro i Markaryd, mycket är positivt bl a genom Rastaetableringen, Golfresorten i Tovhult, Pågatåg mm. Det bestämdes att detta ämne ska följas upp och tas upp även på ett framtida frukostmöte.

 IMG_0196

Kartor byggklara tomter:Strömsnäsbruk_Traryd Markaryd_Timsfors

Skolsamarbete – Ung Företagsamhet på KCM
Monica Bergqvist från KCM berättade lite om UF (Ung Företagsamhet) och hur de jobbar med det i skolan. Bad om rådgivare/bollplank till de nystartade UF företagen och fick respons direkt. 4 stycken rådgivare anmälde sig på mötet men det finns behov av ytterligare rådgivare.
Kan du tänka dig var rådgivare? Kontakta Monica på monica.bergqvist@kcm.markaryd.se

Tryggt och säkert i Markaryd
Tre av våra fem närpoliser Åsa, Marika och Andreas var på plats och Andreas Andersson pratade om brottsstatistiken för Markaryd kommun och hur den har förändrats jämfört med 2014. Bland annat har bilar som ståt och skräpat forslats bort. Detta var ett önskemål från företagarna vid ett tidigare frukostmöte. Anderas vill gärna återkomma ang samarbete kring förebyggande återgärder som företagen kan vidta.

 

Scroll to Top