Frukostmöte 29 november NIBE

Frukostmöte på NIBE med både veteraner och nykomlingar

Drygt 100 personer fick den 29 november uppleva en blandning av modern industri, ung företagsamhet och mycket annat när Frukostmötet hölls på NIBE i före detta Bröderna Gustafssons lokaler. I de stora fabrikslokalerna har NIBE nyligen invigt en ny produktionsanläggning för luft/vatten-värmepumpar. Produktionsledningen guidade på ett entusiastiskt och kunnigt sätt runt i anläggningen.

Efter god morgonfika beskrev VD Gerteric Lindquist NIBEs expansion från 1989 då de gamla ägarna i Bernerupsfamiljen sålde till bl a ett antal NIBE- och Backerpersoner. Då omsatte NIBE-koncernen ca 300 mkr för att nu närma sig 25 miljarder kr med verksamhet i massor av länder och ett drygt 100-tal dotterbolag.


– Framgångsreceptet har varit en blandning av sunt förnuft, ödmjukhet, passion och entreprenörsanda, berättade Gerteric. Resan fortsätter och det finns fortfarande massor av möjligheter.

Hyngarps Frästeknik presenterades av VD Nicholas Ståhl som berättade om företagets utveckling och om ett företag som i huvudsak arbetar med skärande bearbetning i metall med CNC-maskiner. Hyngarps har grundats och byggts upp av den legendariske Anders ”Hyngarparn” Larsson.

– Vi har förvärvat ett Halmstadsföretag och håller nu på med samordningen, sade Nicholas Ståhl

Hyngarps Frästeknik har en fin utveckling och har på några år växt från en omsättning på ca 8 mkr till 40 mkr och ökat antalet anställda från 12 till 25 personer.  

Frisörkompaniet på Drottninggatan i Markaryd drivs av Annie Hansen. Annie är en av många mycket professionella yrkesmänniskor som gör Markaryds näringsliv så skiftande och framgångsrikt.

c/o Markaryd

Olivia Fritiofsson som är ansiktet utåt för c/o Markaryd beskrev nuläget

– Vi har lyckats väldigt bra med Markarydskortet och närmar oss en försäljning av 1 mkr som går tillbaka till butikerna och företagen i Markaryd.

– En viktig del i marknadsföringen är givetvis sociala medier och vi har haft ca 24 000 besökare på hemsidan från främst Sverige, USA och de nordiska länderna.

Nobel
Lina Simonsson från NIBE berättade om Nobel-utställningen i fd Bröderna Gustafssonfastigheten.

– Under 2019 har vi haft många studiebesök, lärarträffar, utställning, öppet för allmänheten etc.

Det finns omfattande planer för 2020 bl a en ny utställning ”Idéer förändrar världen” i samarbete med NOBEL Price Museum samt ett Energicentrum 2020 på övre våningen.

– Spännande är också ett samverkansprojekt mellan företagen och skolorna – ett Science Center som ska inkludera många företag i Markaryd och fokus kommer att ligga på skolsamarbete och kompetensutveckling, sade Lina Simonsson

Stena Line
Dan Röding
och Sigurd Öhman från Stena Line presenterade en ny färjelinje som Stena Line öppnar 2020 mellan Halmstad och Grenå.

– Vi kommer att erbjuda både frakt och passagerartrafik och dessutom mycket fina konferensmöjligheter ombord på Stena Nautica som tar 900 passagerare, berättade Dan Röding.

Skola
Thérese Ullström är ny tf förvaltningschef inom Utbildnings- och kulturförvaltningen.

Jag har varit skolledare i 15 år, i Markaryd de senaste två åren, och som uppväxt i kommunen är det med stor spänning och ödmjukhet som jag tar mig an uppgiften

Unga företagare

Det gick ett sus av beundran genom publiken när de 10 UF-företagen hade presenterat sig. Vilket engagemang och framåtanda!

Företagen som presenterade sig var Fight with a smile UF och SP Photo UF som ses på bilderna. Dessutom var det Hållbara bilskräphållare, Altviks kontorshjälp, Müslipigg, Good Choice Bars, Juicy Environment, Starkare tillsammans samt Wllness, PR’s Hästservice.

Frukostmötet avslutades av Bengt-Göran Söderlind och Benny Torstensson som summerade en härlig blandning av företag och information och tackade NIBE för värdskapet.

Scroll to Top