Frukostmöte 30 mars Tecto Trucks

Tillväxt Frukostmöte 30 mars 2022

Från ett gnistrande vårvinterväder med 5 gr kallt ute kom cirka 100 personer in i värmen på Hedin/Tecto Trucks ombonade och för dagen mycket inbjudande frukostmöteslokal på Ulvarydsområdet.

Det var dags för årets första Frukostmöte och som vanligt bjöds på ett omväxlande och intensivt program.

Efter mingel och god frukost från Rasta visade Hedin/Tecto upp sina lokaler.

VD Mattias Nilsson presenterade Tecto Trucks som nyligen fått nya ägare i det stora fordonsföretaget Hedin Bil.

Mattias beskrev på ett entusiastiskt sätt fördelarna med att driva företaget i  Markaryd med dess fina samarbetsanda och hyllade sin entusiastiska personal.

Kommunalrådet Bengt Germundsson beskrev kommunens och privatpersoners hjälpinsatser för Ukraina. Det finns ett stort engagemang och stöd och det är säkerhetschef Bengt-Ove Olsson som är samordnare på kommunen.

Rektorerna Louise Ek på KCM och Per Sköld på Markaryds Skola berättade om återgången till normal undervisning efter pandemin. De ser fram emot Prao och studiebesök och övrigt fint samarbete med företagen.

Ett litet annorlunda nytt företag i Tillväxt är IRIS som Natalie Takvam driver. Natalie gjorde en tankfull presentation om behovet av hjälp för ungdomar som har en besvärlig uppväxt. IRIS är ett företag som kommer att anställa sex professionella  personer. Dessutom har IRIS en kombinerad butik/café med second hand och återvinningsprodukter på Kungsgatan.  

Näringslivschef John Karlsson beskrev förändringen av Ulvarydsområdet som utvecklas alltmer. Jysk och Dollarstore har nyss öppnat och inom kort kommer även Byggmax att öppna. Det finns även långt gångna planer för nya industriområden norr om Tryckta utmed E4-an.

Folkhögskolan i Markaryd är nytt medlemsföretag i Tillväxt och rektor Anders Carlsson-Lennström presenterade skolan. En del i deras profil är musik och det passade ju bra att Anders började med att sjunga Frukostklubbens gamla klassiska inledningslåt ”Gomorron, gomorron, hör fåglar sjunga glatt God morgon, god morgon i kör”. Folkhögskolan har ca 20 anställda och 150 elever.

Tillväxt Markaryd är som bekant aktivt i uppbyggandet av Vetenskapshusets företagsdel – Mötesplatsen.

För att intensifiera arbetet med att få fler företag att medverka i Mötesplatsen kommer Lennart Green, tidigare VD på Göinge Bil, att besöka olika Tillväxtföretag.

– Jag har egentligen en fulltecknad almanacka men det känns väldigt kul och smått hedrande att få vara med om att bygga upp Mötesplatsen, säger Lennart. Sedan min tid på Göinge Bil har jag förundrats många gånger över det den fina företagsandan och kommunens samarbetsförmåga som finns i Markaryd.

Tillväxts frukostmöten har ju sina klassiska ”2-minutare” där informationen blir litet mer kortfattad. Den här gången var det Elisabeth Fock ny kommunchef, Asim Serdarevic ny teknisk chef och Nathalie Jonsson från Montico som presenterade sig.

Magnus Blomsterberg, HR-chef på NIBE, beskrev också kort alla byggnadsprojekt som bedrivs just nu av NIBE.

Avslutningsvis informerade ordförande Benny Torstensson om att Montico, Folkhögsskolan, A L Elektriska och IRIS är fyra nya medlemsföretag i Tillväxt Markaryd, som även har planer på en s k Guldkväll med festligheter till hösten.

foton: Dawlson Photodesign

Scroll to Top