Frukostmöte P-A´s Bärgning AB 19 november 2015

P-A´s Bärgning AB var värdföretag för frukostmötet tillsammans med Safe Mix. De presenterade sina verksamheter och hade varsin station på rundvandringen.

PA Falk berättade att de inte bara håller på med bärgning utan även gör mycket mer. De två nyaste grenarna i verksamheten är biluthyrning genom firman MABI och liftuthyrning. De har sett behov av detta i Markaryd med omnejd. Verksamheten driver han tillsammans med sin fru Beate Falk och 8 duktiga anställda. Förutom ovan nämnda jobb sysslar de även med lite byggverksamhet som t.ex. lyfta takstolar, väggar, maskiner och andra tunga delar på plats. Ibland får de även bogsera ett och annat flygplan som skall flyttas eller har glidit av startbanan.

Michael Johansson Safe Mix presenterade några delar av hans omfattande verksamhet. Med en bakgrund som utbildad brandchef sysslar han med det mesta inom förebyggande säkerhet och räddning. Han servar och säljer brandsläckare, hjärta startare och div annan säkerhets utrustning samt håller utbildningar för bl.a. skyddsombud, HRL och heta arbeten. Dessutom gör han även brandskydds dokumentation till företag. Helt klart en företagare med många järn i elden.

Från båda företagen fick vi deltagare viktiga tips att tänka på för att få en säkrare vardag.

Under rundvandringen hade Miljö- och Bygg från kommunen en station där Martin Berntsen presenterade sina nya medarbetare och deras olika uppgifter och ansvar inom sin sektor.

IMG_0251

Även två UF företag från KCM var med vid rundvandringen och presenterade sina företag och sålde in jul-erbjudanden enligt nedan.

Cup of Smile UF

Cup of Smile UF – Facebookssida

Vi Kan Handla UF

Vi Kan Handla UF – Facebookssida

Efter rundvandringen var det dags för Tillväxt möte

Pågatåg i närtid. Tåg på sikt
Bengt Germundsson rapporterade kort om vad som händer både med Pågatåg till Halmstad och höghastighets-järnvägen. Han uppmuntrade alla att utnyttja sina kontakter i Halmstad för att påverka för en fortsättning av Pågatåg mellan Markaryd – Halmstad.

Får vi fler Bostäder?
Ulf Bellander, Elijah Hamilton Hamiltone AB, Mariana af Klinteberg Viktoria Park, Christoffer Lindqvist m.fl. informerade om vad som diskuterats på ett lunchmötet om bostäder som hölls den 3 november med Tillväxt styrelse och byns företag som anställer, mäklare, byggare, hyresföretag, banker. Ett mycket välbesökt möte med 26 deltagare. De presenterade även framtida satsningar och Elijah visade resultatet av hans inflyttastudie som analyserat varifrån de inflyttade kom, som valt att flytta in i de 18 st lägenheterna som byggs i projekt Sjöbrisen, ålder och varför de flyttat hit.

När du behöver tomt, bygglov, miljötillsyn och tjänstegaranti
Martin Berntsen berättade lite mer om deras verksamhet och vad tjänstergarantin bl.a för bygglov innebär. För icke komplicerade fall skall besked lämnas inom en vecka. Vi har rätt till rabatter om de inte håller sin utlovad tidsplan

Mötet avslutades med att Anders Karlsson Hydralikservice AB, via sitt dotterbolag vinimportföretag Hymar AB bjöd in till vinprovning på Ekebacken den 12 och 13 februari. Länk till inbjudan

Slutligen presenterade Monica Bergqvist arbetet rörande UF företagen på KCM och tackade för att de fått rådgivare till alla UF företagen efter förra frukostmötet.
De båda UF företagen, Moa och Laureta – Cup of Smile UF och Oliwer, Filip och Victor – Vi Kan Handla UF, avslutade med en säljpresentation.

Scroll to Top