Frukostmöte Stationshuset, Göinge Bil 170302

Frukostmöte med stor framtidstro och vackra byggnader

Tillväxt Stationen red

Den 2 mars 2017 slogs nytt deltagarrekord på Tillväxt Markaryds frukostmöte.

158 personer kom för att titta på det nya Stationshuset Markaryd och Göingebils nyrenoverade anläggning och för intressant information.

 

Nya Stationshuset Markaryd
Det var med stor spänning som besökarna gick in i det nybyggda Stationshuset som är en kopia av det gamla – men bara till det yttre. En mycket fräsch och modern interiör med attraktiv design och välkomnande känsla var intrycket.

-Vi har velat göra en välkomnande mötesplats i Markaryd som även nästa generation gillar och som också medför samverkan mellan många grupper, säger Christel Fritiofsson som tillsammans med Staffan och Olivia i familjen står bakom Markaryds Destinationsutveckling AB.  Kocken Axel Nilsson medverkade också.

Tillväxt Fritiofssons med Axel Nilsson red

– Det är ett riktigt ”Markarydshus” med enbart lokala entreprenörer på bygg, el och vvs liksom möbler etc. Vi tycker det är härligt att kunna visa Markaryds stora bredd och professionella kunskap. Restaurangen i huset öppnar i slutet av april.

Efter en uppfriskande promenad i snöyran blev det värmande fika och mingel på Göinge Bil. Dessutom presenterade tre entusiastiska UF-företag sina produkter.

 

Göinge Bil – Made By Markaryd
En rundvandring på nyrenoverade Göinge Bils personbilsanläggning blev en aha-upplevelse och allt det som tidigare kanske kändes litet slitet och 70-tal var som bortblåst.

Tillväxt Göingebil

Kunniga guider visade besökarna en modern fräsch datauppkopplad verkstad, däckhotell, försäljningsinformation och en mycket fin besöksmiljö.

-Göinge Bils lyckade satsning på lastvagnar i Markaryd gav mersmak på Markaryd, säger VD Lennart Green. Markaryd har ett fint läge och man blir lätt entusiastisk över alla trevliga människor, framtidstro och entreprenörsanda som präglar kommunen.

-Vi valde, precis som Stationshuset, lokala entreprenörer vilket inte alla inom Volvo och styrelsen tyckte var självklart. När dom ser resultatet är tonen en annan, alla är djupt imponerade av genomförandet. Därför har vi nu en lokal Volvoslogan – Made By Markaryd!

Tillväxt Lennart Green red

 

c/o Markaryd
Under vintern har arbetet med att forma destinationsprojektet c/o Markaryd fortsatt.

-Vi har nu kommit en bra bit på vägen och bildat företaget c/o Markaryd som får Stationshuset som nav, säger Jörgen Svenson som blir ordförande i bolaget. Dessutom är Christel Fritiofsson och Bengt-Göran Söderlind styrelsemedlemmar.

Samtliga Tillväxtföretag blir automatiskt medlemmar i c/o Markaryd och ytterligare privatpersoner eller företag som önskar vara med får en årlig kostnad på 500 kr/år.

Johan Eklund, 49 år, har anställts som verksamhetsledare och börjar den 6 mars. Johan har en bakgrund inom besöksnäring, campingverksamhet mm.

-Jag flyttar till Markaryd i helgen och ser verkligen fram emot jobbet som känns oerhört stimulerande.

Tillväxt Johan Eklund red

 

Kommunnytt
Bengt Germundsson informerade bland annat om samarbetet i Brottsförebyggande Rådet, Pågatåg på Markarydsbanan och Höghastighetsbanans nuläge.

Polisen
Markaryd har fått en ny närpolischef. Det är Hans Sjöberg som kort presenterade sig.

Gymnasieskolan och samverkan
Det är många sökande till samtliga linjer på KCM och det kommer sannolikt att bli överskott på sökande bland annat pga att ett 20-tal elever från andra kommuner sökt.

Samsyn med skolledningen, KCM, Markaryds- och Strömsnässkolan om ”Markarydsmodellen”, hur arbetet ska bedrivas vid Prao, Näringslivsdagar och UF Företag finns nu i häften på Tillväxt hemsida.

Ulf Bellander avslutade frukostmötet och tackade alla inblandade för ett utmärkt värdskap.

 

Scroll to Top