Markaryd Calling 160209 James Bond

James bond

James Bond medverkade i Markaryd Calling

Publiken möttes av marschaller, röda mattan och James Bond – precis som på en filmpremiär! Men så var också kvällens tema bland annat film.

IMG_0283

Kvällens ”rookie”

Peje Johansson inledde med att intervjua Åsa Balkhed, VD på Balkheds. Åsa berättade om sin bakgrund och dröm om att arbeta med djur och hur hon till slut ändå hamnade på familjeföretaget.

–          Jag är en person som tror att det mesta är möjligt och också en som vill bestämma, så därför fick jag bli VD, sa Åsa med glimten i ögat.

Åsa är också nybliven ordförande i Markaryds Köpmannaförening och ser fram emot en spännande tid med utveckling av Markaryd som handelsort och även som en fin destination.

IMG_0307 IMG_0300

”Den sista riktiga Bondfilmen”

Det har skrivits och pratats spaltkilometrar om entreprenörer men frågan är om inte Strömsnäsbrukskillarna Lars Gallin och Mats-Ola Pålsson står bland de högsta på prispallen efter att snart ha premiär för ”Den sista riktiga Bondfilmen”?!

–          Vi fick idén på vår årliga Bond-filmkväll och tyckte att de senaste versionerna blivit mindre äkta Bond och bestämde oss för att göra en ”riktig Bondfilm”.

Som fullständiga noviser började dom 2012 med att googla ”hur gör man en film” och projektet var igång. Efter tusentals timmar med manusskrivning, filmning, smink, fixande och allt annat som behövs, är det snart premiär.

–          En bärande idé var att allt skulle göras ideellt och att det enbart skulle vara ”amatöraktörer” med lokal anknytning, fast ändå med ambitionen om en professionell slutprodukt.

Peje fick knappt ”en syl i vädret” när Lars och ”Molla” entusiastiskt berättade. Dom presenterade också Jerry Gladh (filmutrustning), Lukas Pålsson (filmare) och givetvis Anders Cöster (James Bond), vilka står för avgörande insatser.

Givetvis visades några spännande klipp från filmen som har premiär framåt sommaren.

IMG_0320 IMG_0337 IMG_0340

Sällan har det varit så hög stämning på ett Markaryd Calling och vad ordet ”entreprenörskap” betyder, är det nog ingen som är ovetande om efter denna ”happening”!

 

Tillväxt önskar såväl Åsa som Lars/Mats-Ola lycka till!

 

Scroll to Top