Markaryd Calling 161124 Tre generationer Lindvall

Korvhistorier från tre generationer och spännande tysk läkare i Markaryd

En kväll i slutet av november bjöds Tillväxts medlemsföretag in till en kväll med spännande innehåll – både korvhistorier från tre generationer Lindvall och en karismatisk Saskia Heider som är läkare i Markaryd med rötterna i Tyskland.

Givetvis fick publiken mingla med Lindvalls korv som gemensam nämnare, dock med många med ovanliga och goda tillbehör.

Bild 1

På bilden syns fr v Peje Johansson, Palle, Sara och Jan Lindvall.

I drygt 90 år och i fyra generationer har Lindvalls i Strömsnäsbruk gjort godsaker och framför allt de så välkända korvarna.                 Vi fick träffa de tre generationerna Palle, Jan och Sara och höra hur dom ständigt utvecklat företaget och tänkt i nya banor.                       Det blev många skratt inte minst tack vare den slagkraftige Palle. ”Det har varit fantastiskt roligt under alla år och jag är fortfarande på fabriken varje dag och äter frukost med personalen”, sa Palle.

 

Företaget har utvecklats mycket under årens lopp och idag är det 115 anställda som producerar 2 miljoner korvar i veckan och en årsomsättning på 250 miljoner kr.

 

En stor händelse i företagets historia var givetvis när huvudparten av ägandet övertogs av det norska företaget Leiv Vidar 2003 och 2007. Jan och Sara Lindvall äger 9%. ”Det var förstås känslosamt men det har blivit mycket bra och vi hade aldrig nått dit vi är idag ensamma,”sa Jan. ”Bland annat har vi kommit in hos stora kunder som Circle K, Pressbyrån, 7-eleven och Preem”.

 

Att det är kvalitetskorv Lindvalls producerar är det många som intygar, bland annat blev man svensk Mästare i klassen ”skinnfri korv” vid Chark SM för några veckor sedan.

 

Kvällens ”rookie”

Saskia Heider var kvällens rookie som Peje Johansson blev smått imponerad av och bjöd på stående fot in till ett radioprogram.

Saskia som är läkare på Vårdcentralen, kommer från Tyskland men har bott i Markaryd med sin familj sedan 2011 och funnit en livsstil med mycket kvalitet.

Bild 2

”Jag trivs med att vara allmänläkare för det innebär att man får träffa alla sorters spännande människor och får behandla patienterna från topp till tå. Det finns nog ingen annan specialitet som är så varierande som allmänmedicinen” sa Saskia.                   Så nästan allt är frid och fröjd för Saskia. Det enda som fattas skulle kunna vara att fler distriktsläkare börjar arbeta i Markaryd och därigenom bidrar till en ännu bättre service för medborgarna.

 

Scroll to Top