Tillväxt Frukostmöte 13 oktober 2023 på Vetenskapshuset

130 personer såg till att frukostmötet på Vetenskapshuset en småkylig oktobermorgon blev ett par timmars varm och gemytlig träff med de mest skiftande ämnen.

Efter Rastas goda kaffe o frallor hälsades alla välkomna, bl a Laholms Tidning som åter har gjort entré i Markaryd.

PA’s Bärgning

PA Falk har haft 25-årsjubileum med sitt företag PA’s Bärgning och firade med Öppen gata för Åmot-området en lördag i september.
Närmare 800 besökare tittade på simulerad bärgning, träffade TV-kändisen Berra, Smålands VVS, Marntells och Markaryds Plåt.
PA berättade också att hans söner Theo och Lukas är nya delägare i företaget.
På området i Åmot har nu även den sista tomten på området köpts av Niclas Svensson och VB Maskiner som presenterade sin verksamhet.

Polis och trygghet

Polisen Hans Sjöberg från Ljungby och Matilda Mårs samt Bengt-Ove Olsson från Markaryds kommun presenterade statistik och strategi för att stärka tryggheten i samhället.
En viktig fråga som har med detta att göra är att aktivera ungdomar på glid som inte arbetar eller går i skola.
Astrit Shabani och Josefin Peterson informerade om deras arbete med få ungdomarna i arbete och vikten av att företagen har möjlighet att hjälpa till.

Padel

Kim Frank, ägare till Padelcenter i Markaryd och Osby, berättade om padelverksamheten. Förutom detta finns även möjlighet att spela golf på många av världens banor via golfsimulator och dessutom att träna skytte vid älgjakt etc.

Handel

Markaryds Järn har nyligen invigt en tillbyggnad. Christoffer Lindqvist berättade om fördelarna framför allt logistiskt med det nya bygget.

ICA Kvantum har tagit hand om Postnords paketutlämning. Christoffer Nilsson informerade om installation av en ny robot som kan lämna ut ett paket var 30’e sekund.

Utbildning och rekrytering

Den 26 september var det en välbesökt Utbildnings- och arbetsmässa på Vetenskapshuset.
John Karlsson från Markaryds kommun och Joakim Jonsson från Ekamant informerade om att mässan hade sammanlagt 700 besökare där de kunde besöka 42 utställare. En lyckad mässa kunde konstateras där flera personer nu är under pågående rekrytering.   

Turism
Tilda Svensson från c/o Markaryd rapporterade om en rekordsommar för turismen i Markaryd bl a till följd av att många svenskar semestrar hemma och dessutom att många utländska turister kommer till Sverige pga kronkursen.

John Karlsson från Smålandet Markaryds Älgsafari berättade om en mycket lyckad säsong med ca 95.000 besökare. Man har haft en stadig ökning sedan starten för 20 år sedan då man hade 7.000 besökare.  

Kvarteret Folkskolan

Uppfräschning och nybyggnation av kvarteret Folkskolan i Markaryd är äntligen på gång efter förhalande överklaganden.

Det är byggfirmorna 3K Bygg, Habi och Bernhardssons tillsammans med Gerteric Lindqvist och Christel Fritiofsson som ligger bakom det intressanta projektet.

Man informerade om att det blir bostäder, förskola mm och att byggnationen sätter igång efter årsskiftet.

”2-minutare”

Maria Berglund från Vetenskapshuset hälsade välkommen till en kväll i nästa vecka där Kampradstiftelsen berättar om vikten av näringslivsklimat i en kommun som Markaryd.

Maria informerade också om NOBEL-stiftelsens nya utställning i Vetenskapshuset.

Billy Södervall som redan har Billys Labb i Vetenskapshuset berättade att Baqtiguard kommer att flytta sitt labb från Malaysia till Markaryd. Arbetet med renovering av lokaler i Timsfors gamla bruk är på gång och det kommer att heta Billys Academy!

Benny Torstensson tackade alla presentatörer och bjöd samtidigt in Tillväxtföretagen till en Lucialunch på Ekebacken den 13 december.

Scroll to Top